DUS JEZUS ZEI OP DIE MANIER: KIJK, HET LEVEN DAT U HAD, HET VERBOND DAT U IN HET OUDE TESTAMENT HAD – IK KOM MET EEN NIEUW VERBOND. VEEL BETER VERBOND VAN MIJN BLOED DAT DE MENS ZAL VERLOSSEN, DE HEMEL IN. EN HIJ ZEGT, DE REINIGING DIE IK BRENG IS BETER DAN DE REINIGING UIT HET OUDE TESTAMENT. DE STENEN VATEN VOOR DE REINIGING. EN NU KOMT ER EEN STERKERE REINIGING. EEN GEESTELIJKE REINIGING. IN ANDERE WOORDEN, IK BRENG VERNIEUWING VAN HET LEVEN. IK GEEF EEN NIEUW LEVEN AAN DE MENS. EEN VEEL BETER VERBOND BRENG IK BIJ U. EEN VEEL BETER LEVEN GEEF IK U. DAAROM, ALS U IETS VERDER LEEST GAAT U NU NAAR JOHANNES 3. WAAR HIJ NICODEMUS VERTELT DAT ALS IEMAND NIET OPNIEUW GEBOREN WORDT, HIJ HET
KONINKRIJK VAN GOD NIET KAN ZIEN. DUS HET WAS EEN UITNODIGING BIJ DEZE BRUILOFT HIER, DIE DE MENS UITNODIGT OM NU WEG TE LOPEN VAN HET OUDE EN DE NIEUWE WIJN BINNEN TE GAAN. HET NIEUWE KRACHTIGERE LEVEN. OM WEG TE LOPEN VAN DE OUDE GEBOORTE. OM IN DE NIEUWE GEBOORTE TE ZIJN
GEBOREN EN DE NIEUWE GEBOORTE BINNEN TE GAAN WAARVOOR NICODEMUS UITGENODIGD WERD, OM HIERAAN DEEL TE NEMEN.

Leave a Reply